Levonelle apoteket receptbelagt, levonelle på internet

Vad är Levonelle?

Levonelle kallas Norlevo och innehåller den aktiva substansen levonorgestrel. Levonelle är ett piller som kan användas för att förhindra graviditet efter oskyddat samlag. Detta piller är 95% effektiv att skydda mot graviditet och arbetar upp till 3 dygn efter oskyddat samlag. Levonelle kan beställas på nätet som en säkerhetsåtgärd i händelse av att din vanliga preventivmedel misslyckas. Vi ber alla patienter för att slutföra ett samråd med våra läkare när de släpper ut sina beställningar. Detta för att säkerställa att Levonelle är lämplig för dig.

Mer information

Levonelle är ett piller som kan göras inom 3 dagar (72 timmar) efter oskyddat samlag för att förhindra graviditet. Ju förr Levonelle ut, desto större chans är att det fungerar. Med Levonelle de första dagarna efter oskyddat sex, det är 95% effektiv. Med det mellan 25 – 48 timmar senare minskar verkningsgraden till 85%, men ändå ger dig en stor chans att förhindra graviditet.
Fördelar med Levonelle

* Är den vanligaste piller
* Är 95% effektiv den första dagen efter oskyddat sex

Skulle du köpa Levonelle (NorLevo) linje som en försiktighetsåtgärd mot oönskad graviditet måste du fylla i en online-samråd, som kommer att granskas av våra läkare.

Hur Levonelle?

Under varje menstruationscykel blir ett moget ägg släpps från äggstocken. När detta händer, producerar kroppen det kvinnliga könshormonet progesteron, vilket hindrar frigörandet av fler ägg i denna cykel. Levonorgestrel i Levonelle lura kroppen att tro att ägglossningen har inträffat genom att injicera syntetiskt progesteron.

Levonorgestrel gör också det naturliga slem i livmodern tjockare, vilket gör det svårt för spermier att nå livmodern. Det är mindre troligt, att ett ägg befruktas om spermierna har svårt att överleva.

Hur du tar Levonelle?

Levonelle kan tas en gång per menstruationscykel. Detta piller måste tas med ett glas vatten, och bör göras så snart som möjligt efter oskyddat samlag. Om du redan äter p-piller, fortsätta med dessa som vanligt, men kom ihåg att använda kondom som en extra försäkring till nästa menstruation.

Vem kan köpa Levonelle?

Du måste vara 18 år eller äldre för att köpa Levonelle online. Om du är under 18 bör du kontakta din läkare eller gå till apoteket.

Vem bör inte ta Levonelle?

Levonelle bör inte tas om du är allergisk mot progesteron eller levonorgestrel. Levonelle bör inte heller tas om du har lever-eller tarmsjukdom. Levonelle kan också reagera negativt på läkemedel mot svampinfektioner och naturläkemedel som innehåller johannesört.

Vilka biverkningar kan inträffa med Levonelle?

De flesta kvinnor upplever inga biverkningar med Levonelle eftersom den bara innehåller ett hormon, gestagen. Detta innebär att du kommer att känna mindre obekväm än äldre piller. Levonelles kortare innebär också att det är mindre risk att drabbas av biverkningar än med Ellaone.

Biverkningar som kan förekomma är huvudvärk, buksmärtor, diarré och trötthet. Din tid kan också komma senare än vanligt efter att ha tagit Levonelle, som kan orsaka fläckar.

Hur kan jag köpa Levonelle online?

Du kan köpa Levonelle online om du är över 18 år. Du måste fylla i en online-samråd köp, som kommer att sändas en av våra läkare. Din samråd kommer att ses över för att säkerställa Levonelle lämplig för dig. Bekräfta ditt samråd kommer din order att skickas samma dag om du beställer före kl. 15,00.

Observera att denna tjänst är endast tillgänglig som en försiktighetsåtgärd. Om du tycker att preventivmedel inte fungerar och behöver akut preventivmedel omedelbart kontakta din läkare eller gå till närmaste apotek så fort som möjligt.

This entry was posted in Preventivmedel and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>